Lucia 2012 - Amanda Carlshamre, 23 år, Skara

Amanda Carlshamre, 23 år, Skara
Pressbild på årets Lucia 2012 - Amanda Carlshamre

Amanda älskar tiden kring lucia för att det är en genuint fin högtid - därför var hon redan från start tacksam att få vara en del av Lucia 2012. Hon tycker att tända ljus och stämningsfull sång inger hopp och harmoni när det är som mörkast i vårt land.

Amanda är en driven och skärpt 23-åring som sedan ett år tillbaka bor, studerar och jobbar i Stockholm. Hon är ursprungligen från Skara och brinner för rättvise-frågor och humana förhållanden, med extrem fattigdom som sin hjärtefråga. Amanda drivs av att visa andra att alla kan göra skillnad. Hon vill inspirera och motivera.

Amanda älskar att sjunga och skapa musik tillsammans med andra och spelar själv piano och gitarr. Hon har dessutom en yrkesmusiker i huset hemma så musik och körsång har alltid varit en påtaglig del av hennes vardag. Dessutom kan hon baklänges lika snabbt som framlänges!

Amanda studerar socionomprogrammet på Ersta Sköndal högskola i Stockholm. Hon sitter i förbundsstyrelsen för Svenska Kyrkans Unga, där hon leder och är aktiv i flera arbetsgrupper som driver olika frågor, främst för tillfället globala frågor och demokrati bland unga.

Amanda har volontärarbetat i Asien, Bangladesh, i nära fyra månader med mentalt funktionshindrade barn samt de barn som bor på gatan, med eller utan föräldrar. Dessutom har hon plockat sockerrör med lokalbefolkning i Filippinerna. I Frankrike jobbade Amanda 9 månader i en kristen kommunitet med att, genom praktiskt arbete, välkomna ungdomar från hela världen att prata livsfrågor och dela vardagen en stund. Amanda är även ambassadör för Rättvisemärkt och har startat en liten rättvisebod.

Till pressmeddelande, Amanda Carlshamre är Lucia 2012

Till Amandas blogg